SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'da Asman şehri kuruluyor

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Gölü'nün kıyısında ismini Türkçe gökyüzü anlamına gelen "Asman"dan alan şehir inşa edilecek. Şehrin temel atma töreni ise bugün çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'da Asman şehri kuruluyor

Kırgızistan’ın kuzeyinde bulunan Issık Gölü kıyısına "Asman" ismini taşıyan yeni bir şehir kuruluyor. Bugün bölgede şehrin ilk inşası için temel atma töreni düzenlendi. Törene; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, milletvekilleri, bürokratlar, diplomatlar ve dünya ülkelerinden gelen çok sayıda misafir katıldı.

Kırgızistan'da Issık Gölü kıyısında Asman adlı yeni bir şehrin kuruluşuna  başlandı

Temel atma törenine katılan, şehrin inşasında görev alacak Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Türkiye’den yetkililer ve temsilciler söz konusu projeyi anlattı. Asman isimli şehre İslam Müzesi, İslam Üniversitesi, gökdelenleri, hızlı tren, yaşam alanları ve havaalanının inşa edileceği belirtildi.

ASMAN ŞEHRİ İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Caparov törende yaptığı konuşmada, Asman şehrinin inşa projesi için toplandıklarını aktardı. Caparov, şehrin isminin Türkçe gökyüzü anlamına geldiğine dikkat çekerek, "Akıllı, yenilikçi, ekolojik, finans ve turizm merkezi olacak. Asman şehri, ülkemizin turizm ve yatırım potansiyelini daha da artırmanın önünü açacaktır. İnşallah, Asman şehri herkesin hayallerini bulabileceği ve gerçekleştirebileceği harika bir yer olacaktır” dedi.

Caparov, proje için devlet bütçesinden yararlanılmayacağını, harcamaların devletin güvencesi altında yabancı sermayeli olacağını da vurguladı.

Kırgızistan'da Issık Gölü kıyısında Asman adlı yeni bir şehrin kuruluşuna  başlandı - Haber 1

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.