SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Törende, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, 19 Mayıs'ta Bişkek Atatürk Parkı'ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde resmi bir tören düzenledi. Törene Büyükelçi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Mehmet Bodur, Kırgız Türk Dostluk Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Samet Yılmaz, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Atamşa Dursunov katıldı. Katılımclılar anıta çelenk bıraktı.

TÜRK MİLLETİNİN İŞGAL KUVVETLERİNE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELE

Daha sonra Büyükelçilik personeli, Türk öğretmenler, öğrenciler, ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Doğan, konuşmasında 19 Mayıs'ı kutlayarak, Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını anarak Türk gençliğine armağan edildiğini belirtti. Türk milletinin işgal kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi ve Cumhuriyet'in kuruluşunu vurguladı.

"KURTULUŞ SAVAŞININ KAHRAMANLARINI ANIYORUZ"

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan, törende yaptığı konuşmada, katılımcıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, şehit ve gazileri saygıyla andıklarını belirtti. Doğan, "19 Mayıs milletimizin azim ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilan edildiği, içimizdeki tam bağımsızlık ruhunun yeniden canlandığı bir tarihtir. Türk milleti işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, son ve edebi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için topyekun bir mücadeleye girerek destansı kahramanlıklar sergilemiş nihayetinde kutlu bir zafere ulaşmıştır" ifadesini kullandı.

Doğan, gençlere güvenlerini ifade ederek, onları Cumhuriyet için çalışmaya teşvik etti.

Kutlamalar yarın Bişkek Türk Okulu'nda sahne gösterileri ve konser programı ile devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.