SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: Askerlerin yaşam koşulları iyileşecek

Kırgızistan'ın Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri askerlerinin yaşam koşullarını iyileştireceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: Askerlerin yaşam koşulları iyileşecek

Kırgızistan'ın Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 29 Mayıs 2024 tarihinde Kırgızistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutladı. Askeri personel ve gazileri tebrik etti. Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgızistan'ın devlet bağımsızlığının teminatı olan Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'nin, askeri gücünün önemini vurgulayarak ve askeri personelin sosyal haklarını güçlendirmeyi taahhüt etti.

SİLAHLI KUVVETLERİN MUHAREBE SEVİYESİNİ ARTTIRMAK

Caparov ayrıca, askeri personelin sosyal haklarını korumak ve yaşam koşullarını geliştirmenin devletin öncelikli görevlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Silahlı kuvvetlerin muharebe seviyesini arttırmak amacıyla, askeri yapılar arasında yüksek düzeyde birlik ve hızlı hareket kabiliyetine sahip, modern silahlara sahip, hareketliliği yüksek, iç ve dış askeri güvenliği minimum maliyetle çözebilecek kapasitede örgütlenmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırgızistan'ın egemenliğini sağlayan Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşu 29 Mayıs 1992 yılına dayanıyor ve o günden bu yana 29 Mayıs ülkede Silahlı Kuvvetleri günü olarak kutlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.