SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan bayrağını değiştirmek istiyor

Kırgızistan'da ülke bayrağının değiştirilmesini öngören yasa tasarısı, kamuoyunun tartışmasına sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan bayrağını değiştirmek istiyor

Kırgızistan, ülke bayrağını değiştirmeyi planladığı yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu. Kırgızistan Parlamentosu Jogorku Keneş, 28 Eylül 2023 tarihinde Kırgız Cumhuriyeti Devlet Sembolleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı kamuoyunun tartışmasına sundu.

KIRIZİSTAN BAYRAĞINDAN GÜNEŞ IŞINLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Yasa tasarısını parlamentoya sunan Jogorku Keneş milletvekilleri Nurlanbek Şakiyev ve Ulan Primov, tasarının Kırgız Cumhuriyeti bayrağının iyileştirilmesini amaçladığını bildirdi. Milletvekilleri, Kırgız bayrağının ortasındaki güneş ışınlarının ayçiçeğine benzediğini ifade ederek, güneş ışınlarını eşit ve doğru bir şekilde tanımlamayı önerdi.

ÇALIŞMAYA BAYRAĞIN İLK YAPIMINDA YER ALAN KİŞİLER DAHİL EDİLDİ

Parlamento Kırgız Cumhuriyeti bayrağı üzerinde güneş ışınlarının yeni bir taslağını geliştirme çalışmasına, matematiksel hesaplamalar, çizimler, ilgili çalışmalar yapan ve bayrağın ilk aşamada geliştiricileri olan kişilerin dahil edildiğini bildirdi.

KIRGIZİSTAN BAYRAĞI

Kırgızistan bayrağı, ülke Yüksek Kurulunun 3 Mart 1992 tarihli kararıyla onaylanmıştı. 

Kızıl bayrağın üzerinde sarı bir güneş, güneşin 40 ışını, 40 Kırgız boyunu, güneşin içindeki yolların kesişimi, geleneksel Kırgız çadırının üstten görünümünü temsil ediyor. Kızıl tüs (renk) ise barışı ve dürüstlüğü ifade ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.