SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük Türkü sokak müzisyenlerinden depremzedelere destek

Kerkük'te yaşayan sokak müzisyeni gençler şehrin birçok noktasında enstrüman eşliğinde şarkı söyleyerek kazandıkları paraları depremzedelere bağışlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük Türkü sokak müzisyenlerinden depremzedelere destek

Kerkük'te yaşayan sokak müzisyeni gençler şehrin birçok noktasında enstrüman eşliğinde şarkı söyleyerek kazandıkları paraları depremzedelere bağışlıyor. Sokak sanatçısı Bejdar Erkan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, depremlerden dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

"KENDİMİZİ ONLARIN YERİNE KOYALIM"

Kerkük'ün çeşitli semtleri, işlek caddeleri ve alışveriş merkezlerinde sanatlarını icra ettiklerini ve insanların ilgisini çekmeye başladıklarını ifade eden Erkan, depremden bir gün sonra aldıkları kararı hemen uygulamaya başladıklarını bildirdi. Başlattıkları kampanyaya, "Kendimizi onların yerine koyalım" adını verdiklerini ifade eden Erkan, "Bu bir doğal afettir ve dünyanın herhangi bir yerinde olduğu gibi memleketimizde de olabilir. Kendimizi onların yerine koymalıyız. Bu nedenle depremzedelerin yanında olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya başlangıçta 3 gün devam etmeyi planladıklarını ancak depremin verdiği hasarı görünce uzatmaya karar verdiklerini belirten Erkan, 15 gün boyunca kazandıklarını depremzedelere göndereceklerini bildirdi.

KERKÜK TÜKLERİNDEN KAMPANYAYA BÜYÜK İLGİ

Her gün en az 5 semtte müzik icra ettikleri bilgisini veren Erkan, Kerkük şehir merkezi ile yetinmediklerini ilçe, kasaba ve köylerde de çalıştıklarını vurguladı. Gittikleri tüm semtlerde büyük ilgiyle karşılaştıklarını belirten Erkan, "Başladığımız ilk günlerde bu kadar ilgi ve alakayla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Her semtte ve her bir sokakta insanların büyük ilgisini gördük. Nakit paranın dışında gıda maddesi, battaniye ve her çeşit temel ihtiyaç malzemesi bağışlayanlar da oldu" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.