SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu'na ev sahipliği yapacak

Astana, Kazakistan Cumhurbaşkanlığının himayesinde Münih Güvenlik Konferansı benzeri bir foruma ev sahipliği yapacak. Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu (CAF) 25 ülkeden alanında önemli ismi bir araya getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu'na ev sahipliği yapacak

Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu (CAF), 13-14 Temmuz 2023 tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana şehrinde başlayacak. Forum, Kazakistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Kazakistan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (KazISS)  ve Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ortaklığında organize edildi.

Küresel ve bölgesel güvenliğin son derece önemli hale geldiği günümüzde Orta Asya bölgesinde güvenlik ve ortaklığı önceleyen forumun, Münih Güvenlik Konferansı ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü gibi bir organizasyon olması bekleniyor.

FORUMDA ORTA ASYA'DA GÜVENLİK KONULARI ELE ALINACAK

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen foruma; aralarında Türkiye, Hindistan, Japonya, Singapur, Çin, Rusya ve ABD'nin de bulunduğu 25 ülkeden önde gelen düşünür ve siyaset bilimci katılacak. Forumda ayrıca, Türkistan bölgesindeki sorunlardan küresel güvenliğe, küresel rekabetten yapay zeka konularına kadar çok sayıda mesele ele alınacak.

Ayrıca, Avrupa Birliği Orta Asya Özel Temsilcisi Terhi Hakala, Japonya Ulusal Mezun Politika Çalışmaları Enstitüsü Başkan Yardımcısı Narushige Michishita, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve İran Dışişleri Bakanı Mohammad Hassan Sheykholeslami ve çok sayıda isim ayrı ayrı sunum yapacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.