SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan lideri, Rusya'daki ekonomi forumuna katılmayacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Rusya'nın düzenlediği St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılmayacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2023 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan lideri, Rusya'daki ekonomi forumuna katılmayacak!

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'na, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in katılmayacağı açıklandı.

Tokayev ve Putin, geçen yıl haziran ayında düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda medya önünde tartışmıştı. Kazakistan, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna topraklarının tamamına karşı başlattığı işgal girişimi ve saldırıları desteklemediğini daha önce ifade etmişti. 2022 yılındaki forumda, Kazakistan lideri Tokayev, Rus işgalindeki Ukrayna toprakları Donetsk ve Lugansk'ın yasa dışı bir şekilde Rusya'ya bağlanması yönündeki girişimi tanımayacaklarını belirtmiş ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne vurgu yapmıştı.

Astana yönetimi, Cumhurbaşkanı Tokayev'in katılmayacağını ancak iki yetkilinin Kazakistan'ı temsilen forumda yer alacağını ifade etti. Kazakistan adına Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakan Yardımcısı foruma katılacak.

RUSYA'NIN EKONOMİ FORUMUNA DÜNYADAN İLGİ YOK!

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaşın ardından Rusya topraklarındaki uluslararası forum ve toplantılara Batılı yetkililer ve iş insanları katılmayı reddediyor.

Rus medyası, Putin'in davetlisi Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın bu yıl foruma katılamayacağını duyurdu. 1997'den beri düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na bu yıl dünya liderlerinden hiç birisi katılacağını açıklamadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.