SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, İsrail'deki vatandaşlarını Tel Aviv'den Almatı'ya taşıyacak

Kazakistan, İsrail'deki yurda dönmek isteyen vatandaşlarını yarın düzenleyeceği özel uçak seferi ile Tel Aviv'den Almatı'ya taşıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, İsrail'deki vatandaşlarını Tel Aviv'den Almatı'ya taşıyacak

İsrail'in yıllardır abluka altına aldığı bölgelerde 7 Ekim başlayan Filistin İsrail savaşı bölgedeki tansıyonu yükseltmeye devam ediyor. Bölgedeki durum nedeniyle Kazakistan, İsrail'den dönmek isteyen vatandaşlarını yarın özel uçak seferi ile Tel Aviv'den Almatı'ya taşıyacak. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, haftalık basın toplantısında, İsrail ve Filistin'deki olaylardan derin endişe duyduklarını ifade etti.

Smadiyarov konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Tarafları, durumu barışçıl bir şekilde çözmek için siyasi araçlar aramaya ve sadece iki ülke arasında değil Orta Doğu'nun tamamında durumun daha da tırmanmasına yol açabilecek eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz." 

İSRAİL'DEKİ KAZAKİSTAN VATANDAŞLARINA İLİŞKİN BİLGİ YOK

İsrail'deki söz konusu olaylarda hayatını kaybeden, yaralanan veya rehin alınan Kazakistan vatandaşlarına ilişkin herhangi bir bilgi gelmediğini aktaran Smadiyarov, şu ana kadar 118 Kazakistan vatandaşının ülkeye dönmek için büyükelçiliğe başvurduğunu kaydetti.

TEL AVİV'DEN ALMATI'YA ÖZEL UÇAK SEFERİ

Smadiyarov, Air Astana Havayolu Şirketi'nin, söz konusu kişiler için Tel Aviv'den Almatı'ya 10 Ekim'de özel uçak seferi düzenleyeceğini açıkladı.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 493'ten fazla Filistinli hayatını kaybederken 2 bin 751 kişi de yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.