SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, işgal destekçisi Rus komedi grubunun etkinliğini iptal etti!

Kazakistan, Rusya’nın önemli komedi gruplarından biri olan Kamıziyaki KVN'nin, Almatı ve Astana'da gerçekleştireceği etkinlikleri iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, işgal destekçisi Rus komedi grubunun etkinliğini iptal etti!

Dünyanın önde gelen basın kuruluşu BBC, Rusya’nın önemli komedi gruplarından biri olan Kamıziyaki KVN ekibinin, Kazakistan'da düzenlenecek etkinliğinin iptal edildiğini bildirdi. İptalin nedeni olarak Kamıziyaki KVN ekibinin, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna topraklarında program düzenlemesi gösterildi.

Kazakistan’da bulunan organizasyon şirketi Vi Project, 13 Eylül 2023 tarihinde etkinlik biletlerini satışa sunmuştu. Vi Project, Almatı ve Astana'daki etkinliklerin, halkın memnuniyetsizliği ve bu etkinliğe karşı çıkan dilekçeler nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

KAZAK HALKI, ETKİNLİĞİN OLMAMASI İÇİN İMZA VERDİ

Kazakistan merkezli haber sitesi Alaş Online, internet sitesinde grubun programının iptalini talep eden bir dilekçe yayımladı. Dilekçede, ekipte yer alan Azamat Musagaliev ve Nurlan Saburov'un Kazakça diliyle alay etmesinden ve ekibin işgal altındaki Donetsk'te düzenlenen etkinliklere katılımı vurgulandı. Alaş Online’ın yayımladığı dilekçe için 18 binden fazla imza toplandı.

KAZAKİSTAN'DA RUS İŞGALCİLERİ DESTEKLEYEN SANATÇILARIN KONSERLERİ İPTAL EDİLİYOR

Daha önce Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi konusundaki tutumları nedeniyle Rus sanatçıların Kazakistan'daki performanslarının iptal edildiği olaylar yaşanmıştı. Rus şarkıcı Grigory Leps'in konseri, 2023 yılının haziran ayında iptal edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.