SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'dan ülkeyi karıştırmaya çalışan Rus doktora tepki!

Kazakistan hükumeti, ülke hakkında olumsuz konuşan yabancıların kaydını tutuyor. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Rus endokrinolog ve blog yazarı İlya Mageri'nin, Rusya'nın Kazakistan ile savaşa gireceği dezenformasyonunu yayması ve Kazakistan hakkındaki nefret söylemlerine karşı tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'dan ülkeyi karıştırmaya çalışan Rus doktora tepki!

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Deutsche Welle (DW), Kazakistan hükumetinin ülke hakkında olumsuz konuşan yabancıların kaydını tuttuğunu bildirdi. Kazakistan hükumeti, ülke hakkında olumsuz konuşan kişilerin ülke sınırlarından geçmesini yasaklayacağını açıkladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, 2 Ekim 2023 tarihinde başkent Astana’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Aybek Smadiyarov, "Elbette bu listeyi saklıyoruz. Ancak bu bir çalışma listesidir ve bunu açıklamayacağız" açıklamasını yaptı.

RUS BLOG YAZARI, DEZENFORMASYON YAYDI VE NEFRET SUÇU İŞLEDİ

Basın toplantısında Kazak gazeteciler, Rus endokrinolog ve blog yazarı İlya Mageri'nin, Rusya'nın Kazakistan ile savaşa gireceği dezenformasyonunu yayması ve Kazakistan hakkındaki nefret söylemlerine atıfta bulunan sorular sordu.

KAZAKİSTAN HÜKUMETİ, RUS DOKTORA TEPKİ GÖSTERDİ

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, buna cevaben Rus endokrinolog İlya Mageri'nin kendi mesleğini yapması ve bu tür söylemlerde bulunmaması için çağrı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.