SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 25 Ekim Kazakistan Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen bayrak törenine katıldı ve Kazakistan halkının bayramını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 25 Ekim Kazakistan Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen bayrak törenine katıldı. Cumhurbaşkanı, Kazakistan halkına seslenerek bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada "Kazakistan Devlet Egemenliği Bildirgesi"nin kabul edildiği bu günün, Kazakistan'ın kutsal bağımsızlığının başlangıcı olduğunu vurguladı.

"ADİL BİR KAZAKİSTAN YARATMA YOLUNDA SOMUT ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Tokayev, halka seslendiği Cumhuriyet Bayramı mesajında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak bu sayede gelecek nesillere Adil ve Eşit Kazakistan'ı inşa ettiklerini belirtti. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milli bayram, halkımızı sarsılmaz değerler etrafında birleştirir ve milli kimliğimizin güçlenmesine katkı sağlar. Kutlu birlik ve güçlü dayanışma sayesinde en zor zorlukların üstesinden geliyor, büyük çaplı değişiklikleri hayata geçiriyoruz. Toplumda kanun ve düzen, vatandaşların sıkı çalışması ve mesleki nitelikleri, modern reformların güçlü bir desteği ve itici gücü haline geldi. Geleceğe güvenle bakıyor ve adil bir Kazakistan yaratma yolunda somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Ülkemizin geleceğinin her bir yurttaşımıza bağlı olduğu açıktır. Vatandaşlarımızın bu büyük sorumluluğu derinden anlayacağına ve devletimizin güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.

25 EKİM KAZAKİSTAN CUMHURİYET BAYRAMI

25 Ekim tarihi, Kazakistan’da resmî bayram statüsünde geçmişte kutlanmış ancak 2009 yılında dönemin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmî bayramlar takviminden çıkartılmıştı.

2022 yılının haziran ayında mevcut Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bağımsız Kazakistan’ın devlet egemenliğine ilişkin deklarasyonun 1990 yılında 25 Ekim’de kabul edildiğini dile getirerek, 25 Ekim’in yeniden canlandırılması gerektiğini işaret etmişti. Ardından 2022 yılı eylül ayında Kazakistan parlamentosunun alt kanadında kabul edilen yasayla 25 Ekim tarihi yeniden ulusal bayram olarak ilân edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.