SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan BRICS'e katılmayı düşünmüyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü, BRICS'e katılma konusunda temkinli bir yaklaşım sergiledikleri açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan BRICS'e katılmayı düşünmüyor!

Kazakistan, uluslararası ilişkilerdeki konumunu güçlendirmek için farklı stratejiler geliştirmeye devam ediyor. Kazakistan, BRICS üyesi olma düşüncesinden uzak olduğunu açıkladı. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Berik Uali, bu konunun Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından dikkatle incelendiğini ve ulusal çıkarlar açısından analiz edildiğini belirtti.

KAZAKİSTAN’IN BRICS HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Sözcü Uali, Cumhurşkanının BM’yi evrensel ve alternatifsiz bir kuruluş olarak gördüğünü vurgulayarak, "Bu bağlamda, ülkeye BRICS'e katılma önerileri iletilmiş durumda. Ancak, Kazakistan bu konuda temkinli bir yaklaşım sergiliyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uali, Kazakistan’ın mevcut durumda BRICS'e katılmayı düşünmediğini, bu durumun yakın gelecekte de değişmeyeceğini belirtti. Ülke, BRICS üyeliği sürecinin karmaşıklığı ve bir dizi gelişmenin göz önünde bulundurulması gerektiği konusunda temkinli bir tavır sergiliyor. 

BRICS'e son olarak Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 1 Ocak 2024 tarihinde katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.