SON DAKİKA
Hava Durumu

Karabağ'da kalan Ermeniler kayıt altına alınacak

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde kalan Ermenilerin yeniden entegrasyonunu sağlamak için kurulan Çalışma Grubu'nda Ermeniler kayıt altına alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karabağ'da kalan Ermeniler kayıt altına alınacak

Azerbaycan'ın 19 Eylül 2023'te başlattığı ve saatlar içinde başarılı sonuçlar elde ettiği Antiterör Operasyonu'nun ardından Karabağ'da yaşayan Ermeniler merak konusu oldu. 10 bini aşkın Ermeni, ayrılıkçı teröristlerin ısrarıyla bölgeyi terk etti. Azerbaycan hükumeti tarafından her türlü insani yardım sağlanan ve Karabağ'da kalan Ermeniler için ise yeni bir adım atıldı. 

KARABAĞ'DA KALAN ERMENİLER KAYIT ALTINA ALINACAK

Azerbaycan'da bölgedeki Ermeni sakinlerinin yeniden entegrasyonunu sağlamak ve devletin korunmasına yarar sağlamak amacıyla sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözümüne yönelik Çalışma Grubu kuruldu. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ermeni sakinlerinin faaliyet çerçevesinde kayıt altına alınacağı dile getirildi. 

Kayıtların Devlet Göç Dairesi tarafından kurulan resmi internet sitesinden yapılacağı duyuruldu. Ermeniler, kayıt için reintegration.gov.az adresine veya aşağıdaki iletişim araçlarına başvurabilir:

Telefon numarası: +994 12 526 09 19

WhatsApp numarası: +994 70 527 09 19

E-posta adresi: info@reintegration.gov.az

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.