SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'daki dramı anlatan “Ablam Nerede” belgeseli İstanbul’da gösterilecek

Uluslararası çapta ses getiren “Ablam Nerede” belgeseli, Doğu Türkistan’daki soykırıma dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da gösterilecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'daki dramı anlatan “Ablam Nerede” belgeseli İstanbul’da gösterilecek

Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerine ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla İstanbul Türk Ocakları, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 10 Eylül 2024 tarihinde saat 18.30’da, uluslararası arenada geniş yankı uyandıran “Ablam Nerede” belgeseli İstanbul’da ilk kez gösterilecek.

BELGESELİN KAPSAMI

Ablam Nerede, Uygur Hareketi sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve Başkanı Ruşan Abbasi’nin, Çin hükûmetinin hukuksuz bir şekilde tutukladığı kardeşi Dr. Gülşen Abbas’ın acı dolu hikâyesini mercek altına alıyor. Belgesel, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerinin maruz kaldığı soykırım uygulamaları, zorla çalıştırma, kültürel baskı ve insan hakları ihlalleri gibi vahim durumları gözler önüne seriyor.

Resim

TÜRKİSTAN PİLAVI İKRAMI

Etkinlik kapsamında, Doğu Türkistan mutfağının leziz örneklerinden biri olan Türkistan pilavı da ikram edilecek. Katılımcılar hem bu kültürel zenginliği tatma şansı hem de bölgede devam eden soykırımın acı gerçeklerini öğrenme fırsatını bulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.