SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'de mahsur kalan Kazakistan vatandaşları kurtarıldı

Kazakistan hükumeti, Filistin ile İsrail arasında çıkan çatışmalar dolayısıyla bölgede mahsur kalan vatandaşlarını özel uçakla kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail'de mahsur kalan Kazakistan vatandaşları kurtarıldı

İsrail'in yıllardır abluka altına aldığı bölgelerde 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan yoğun çatışmalar bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Kazakistan hükumeti, Filistin ile İsrail arasındaki savaş dolayısıyla bölgede mahsur kalan vatandaşlarını özel uçakla kurtardı.

166 KİŞİ KURTARILDI

Kazakistan'ın Air Astana şirketinden yapılan açıklamada, 11 Ekim 2023 tarihinde 124 Kazakistan vatandaşını taşıyan özel uçak, İsrail'in Tel Aviv kentinden Almatı'ya ulaştı. Uçakta 124 Kazakistan vatandaşı ve 42 yabancı olmak üzere toplamda 166 yolcunun bulunduğu belirtildi. Havayolu şirketinin sorumlusu Adil Dauletbek, "Çok zor bir adımdı ancak bu uçuşu tamamladığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı. İsrail'den dönenleri havalimanında yakınları karşıladı.

KAZAKİSTAN'DAN ÇAĞRI

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, haftalık basın toplantısında, İsrail ve Filistin'deki olaylardan derin endişe duyduklarını ifade ederek, "Tarafları, durumu barışçıl bir şekilde çözmek için siyasi araçlar aramaya ve sadece iki ülke arasında değil Ortadoğu'nun tamamında durumun daha da tırmanmasına yol açabilecek eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz" demişti.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 7 Ekimden bu yana 830 Filistinlinin öldürüldü. 4 bin 250 Filistinli yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.