SON DAKİKA
Hava Durumu

İran ve Ermenistan, Aras Nehri'ne yeni bir köprü daha inşa edecek!

İran ve Ermenistan; Kuzey Azerbaycan ile Güney Azerbaycan sınırını oluşturan Aras Nehri üzerine yeni bir köprü inşa edecek. Köprünün inşası için bir çalışma grubu oluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran ve Ermenistan, Aras Nehri'ne yeni bir köprü daha inşa edecek!

Kuzey Azerbaycan ile Güney Azerbaycan'ın sınırını oluşturan Aras Nehri üzerine, yeni bir köprü inşa edecek olan İran ve Ermenistan; köprünün inşa edilmesi için bir çalışma grubu kuracağını açıkladı. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bazrpash, köprünün yapılma gerekçesiyle ilgili olarak mevcut köprünün sahip olduğu kontrol kapasitesinin artan trafik yoğunluğunu karşılamadığını ileri sürdü. Bakan yaptığı açıklamada ayrıca "İkinci köprünün inşası ikili ekonomik ilişkileri canlandıracak" ifadesini kullandı.

ARAS ÜZERİNDEKİ İRAN VE ERMENİSTAN FAALİYETLERİ GÜNEY AZERBAYCAN'A ZARAR VERİYOR

Geçen aylarda Ermenistan’da bulunan ve dünyadaki nükleer santraller arasında en tehlikeli ve en güvensiz tesis olarak kabul edilen Metzamor Nükleer Santrali’nden Aras Nehri'ne radyoaktif maddelerin salındığı ve oluşan kirliliğe İran'ın kayıtsız kalması sonucunda Güney Azerbaycan Türklerinin zehirlendiği ortaya çıkmıştı. Aras Nehri'ne salınan endüstriyel atıklar sonucunda meydana gelen kirlilik neticesinde Güney Azerbaycan’da bulunan Erdebil şehrinde mide kanserinden ölüm oranı İran’daki ortalama ölüm oranının 5 katına yükseldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.