SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Türkmenleri Türkiye'nin yaralarını sarmak için seferber

Kerkük Valiliği, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak Türkmenleri Türkiye'nin yaralarını sarmak için seferber

Kahramanmaraş'ta asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz çalışmaları yoğun bir çaba ile devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili birden etkileyen depremlerde afetzedeler için yardım kampanyaları da son hızıyla sürüyor. 

"TÜRKİYE'NİN YILLARCA IRAKLI VE KERKÜKLÜLERİN YANINDA OLDUĞUNU UNUTMADIK"

Irak'ta Kerkük Valiliği depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Kerkük Valisi Rakan Said, Türkiye'de ve Suriye'de yaşanan depremden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Dost ülke Türkiye'ye yardım edeceklerini belirten Vali Said, "Türkiye'nin yıllarca Iraklı ve Kerküklülerin yanında durduğunu unutmadık" ifadelerini kullandı. 

Said, yardımları Kerkük Ticaret Odası, Kerkük Sanayii Birliği, Kerkük Müteahhitler Birliği ve sendikaların yürüteceğini kaydetti. Ayrıca Said, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine taziyelerini iletti.

IRAK TÜRKMEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TÜRKİYE'YE 7 TIR GÖNDERDİ

Öte yandan Irak Türkmenleri depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına destek oluyor. Irak Türkmen Cephesi'ne (ITC) bağlı Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı İstibrak Yazaroğlu söz konusu afet yardımına ilişkin olarak TRT Haber'e konuştu. Yazaroğlu, "Kardeş ve soydaş Türk milleti için 3 günden beri toplanan battaniye, kışlık kıyafet ve diğer yardımlardan oluşan toplam 7 tırı Türkiye`deki deprem bölgelerine gönderdik" dedi.

"BİR BATTANİYE BİR CANI KURTARIR"

Yardım kampanyasına 1 ay daha devam edeceklerini belirten Yazaroğlu, Irak ve Türkmen milletinin yanında olan Türkiye ve Türk milletini yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, "Bir battaniye ya da bir kıyafet belki bir canı kurtarır" ifadesine yer verdi ve organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.