SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Azerbaycan Millî Devlet Konseyinden İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama

Güney Azerbaycan Millî Devlet Konseyi, İran'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Azerbaycan Millî Devlet Konseyinden İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama

Güney Azerbaycan Millî Devlet Konseyi, İran'da 28 Haziran 2024 tarihinde yapılması planlanan 14. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama paylaştı. Merkez Konsey Başkanı Cengiz Goytūrk, 21 Haziran 2024 tarihli açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

"HİÇ KİMSENİN BU ÜLKEDE SEÇİMLER YOLUYLA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLACAĞINA İNANMADIĞINI AÇIKÇA GÖSTERMİŞTİR"

"Olağanüstü Cumhurbaşkanlığı seçimleri, İbrahim Reisi'nin 'İran' adlı ülkede helikopter kazası sonucu ölmesi üzerine kararlaştırıldı. İran'daki son seçim gösterisine halkın mutlak bir şekilde aldırış etmemesi, hiç kimsenin bu ülkede seçimler yoluyla herhangi bir değişiklik olacağına inanmadığını açıkça göstermiştir. Öte yandan Güney Azerbaycan halkının bu seçimleri açıkça boykot etmesi ve dünya toplumunun gözü önünde başka bir gerçeği yayması; bunun nedeni tam da Güney Azerbaycan'ın artık İran merkezli, İran meyveli herhangi bir süreçte yer almak istememesi ve kendi kaderini İran'ın ya da başka birinin değil, kendi devleti çerçevesinde belirlemeye niyetli olmasıydı. Bu, Pers şovenizmini ve onun yönetici temsilcisi İran işgal rejimini yeni önlemler almaya sevk etti"

PERS ŞOVENİZMİ

"İran denilen devletin bu tedbirleri ağırlıklı olarak Güney Azerbaycan üzerinden uygulamaya çalışması ve modası geçmiş hileleriyle halkımızı Fars merkezli 'İran' oyunlarına çekmek istemesi, seçim gösterisini boykot ederek halkımızın verdiği mesajı anladığını ve ciddi anlamda korktuğunu açıkça göstermektedir. Güney Azerbaycan Milli Devlet Konseyi olarak, Güney Azerbaycan halkının ve millî hareketimizin değerli temsilcilerinin, seçim manevralarının özünü tüm derinlikte anladıklarını ve daha önceki seçim gösterilerinde olduğu gibi, Pers şovenizminin bir sonraki hilesinin üstesinden gelmeye kararlı olduklarını güvenle belirtmek istiyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.