SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 ülkeleri, Orta Asya'daki projelere 200 milyar dolar yatırım yapacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı (PGI) Özel Koordinatörü Helaina Matza, G7 ülkeleri Orta Asya'daki altyapı projelerine 200 milyar dolara kadar yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 ülkeleri, Orta Asya'daki projelere 200 milyar dolar yatırım yapacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı (PGI) Özel Koordinatörü Helaina Matza ve  Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nazira Nurbayeva arasında 19 Temmuz 2024 tarihinde bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede taraflar, ulaştırma ve lojistik, temiz enerji, tarım ürünlerinin üretimi ve işlenmesi, nadir toprak metalleri alanlarındaki projelere yatırım yapma olanaklarını ele aldı.

G7 ÜLKELERİNDEN ORTA ASYA'DAKİ ALTYAPI PROJELERİNE 200 MİLYAR DOLAR DESTEK

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 22 Temmuz 2024 tarihinde yapılan açıklamada "Matza, G7 ülkelerinin Orta Asya'daki altyapı projelerine 200 milyar dolara kadar yatırım yapmaya hazır olduğunu, Kazakistan'ın bu tür projelerin hayata geçirileceği ana istikametlerden biri olduğunu kaydetti."  ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, programın temel amacının dünyada gıda ve enerji güvenliğinin sağlanması için tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi, çeşitlendirilmesi ve Avrupa pazarlarına daha fazla erişim sağlamak olduğunu kaydetti.

Ayrıca açıklamada "Taraflar, önemli altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ve ekonomik bağların güçlendirilmesi için iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardılar." ifadeleri kullanıldı.

G7 ülkeleri; Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.