SON DAKİKA
Hava Durumu

2026 Dünya Göçebe Oyunları Kırgızistan'da düzenlenecek

Kırgızistan Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Altınbek Maksutov, Dünya Göçebe Oyunları'nın 2026 yılında Kırgızistan'da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
2026 Dünya Göçebe Oyunları Kırgızistan'da düzenlenecek

Kırgızistan, 2026 yılında 6. Dünya Göçebe Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Kırgızistan Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Altınbek Maksutov, bu önemli etkinliğin ülkesinde düzenleneceğini açıkladı. Maksutov, Kırgızistan'ın bu prestijli organizasyonu kendi topraklarında tekrar yapacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Maksutov, şu anda Kazakistan'ın başkenti Astana'da devam eden 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda Kırgız sporcularının başarılı performanslar sergilediklerini belirtti. Astana'da 8 Eylül'de açılışı yapılan 5. Dünya Göçebe Oyunları, 13 Eylül'e kadar sürecek. Etkinliklere 80'den fazla ülkeden 3 binden fazla sporcu katılıyor. Kırgızistan'dan ise 253 sporcu, 21 farklı branşta mücadele ediyor.

Kırgızistan, bu oyunlarla göçebe kültürünü tanıtmayı ve bu geleneksel sporları uluslararası düzeyde yaşatmayı amaçlıyor. 2026'da Kırgızistan’ın ev sahipliğinde yapılacak olan 6. Dünya Göçebe Oyunları, hem kültürel hem de spor açısından büyük bir etkinlik olarak kabul ediliyor ve ülkenin uluslararası alandaki tanınırlığını artırması bekleniyor.

Oyunlar, Astana'nın altı farklı stadı ve kompleksinde düzenleniyor. Yarışmacılara toplamda 97 madalya seti dağıtılacak. Kırgızistan'ın girişimiyle 2014 yılından bu yana düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları, üç yıl boyunca Issık-Köl'de gerçekleştirilmişti. 2022 yılında ise etkinlik Türkiye'nin İznik şehrinde yapılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.