SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'da binlerce Çinli mahsur kaldı

Doğu Türkistan'ın Altay bölgesindeki aralıksız kar yağışı, çığ düşmesi ve sürekli olarak değişen hava koşulları nedeniyle binden fazla Çinli turist mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'da binlerce Çinli mahsur kaldı

Doğu Türkistan'ın Altay bölgesindeki tatil köyü Hemu'da aralıksız kar yağışı, çığ düşmesi ve sürekli olarak değişen hava koşulları nedeniyle binden fazla Çinli turist mahsur kaldı. 9 Ocak 2023'ten beri turistlerin mahsur kaldığı yer Kazakistan, Rusya ve Moğolistan sınırlarına yakın doğal bir alan olan Altay bölgesinin Hemu köyü.

BİNDEN FAZLA ÇİNLİ ÇIĞ NEDENİYLE MAHSUR KALDI

Turistlik köyü Hemu'da aralıksız 10 gündür devam eden kar yağışı ve son birkaç gündür düşen çığlar nedeniyle köye karayolu erişimi kesildi. Çin medyasının verdiği bilgilere göre yoğun kar yağışı, Altay Dağlarındaki Kanas Gölü doğal alanına giden karayolları üzerinde onlarca çığı tetiklediği öğrenildi. Ayrıca köyde mahsur kalan binden fazla Çinlinin tahliyesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

KAR YÜKSEKLİĞİ 7 METREYE ULAŞTI

Çin kontrolündeki CCTV'nin konuya ilişkin 15 Ocak 2023 tarihinde aktardığı bilgilere göre, çığlar nedeniyle bazı bölgelerde kar kalınlığı temizleme ekipmanından daha yüksek ve bazı yerlerde karın yüksekliği 7 metreye kadar ulaştı. Karla kaplı yolun 50 kilometrelik bölümünü temizleme çalışmaları bir haftadır devam ediyor. Bölgenin karayolu yetkilisi Cao Jinşeng yaptığı açıklamada, "Bu seferki çığ durumu nispeten özel, daha önce de bunun kadar yoğun kar yağışı gördük, ancak bu kadar fazla sıklıkta çığ hiç görmedik" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.