SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede Azerbaycan Türkü akademisyen Kahramanmaraş'ta yaşananları anlattı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görevli Azerbaycan Türkü akademisyen Hemran Emirli, bölgede yaşananları QHA'ya anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Depremzede Azerbaycan Türkü akademisyen Kahramanmaraş'ta yaşananları anlattı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023'te 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Arama kurtarma ekiplerinin çabaları son hız devam ederken can kaybı sayısı giderek artıyor. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümünde Öğretim Görevlisi Hemran Emirli, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketini Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı.

"DURUM ÇOK KÖTÜ"

Bölgedeki durumun çok kritik olduğunu belirten Hemran Emirli, "Pazartesi gerçekleşen depremin etkisi sürmeye devam ediyor. Enkazların altından hala yaralılar ve hayatını kaybedenler çıkarılıyor. Durum çok kötü." dedi.

ENKAZ ALTINDAKİ AZERBAYCANLI ÖĞRENCİ KURTARILDI

Kahramanmaraş’ın şehir merkezinde önemli iki cadde olduğunu hatırlatan Emirli "Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı, neredeyse bu caddelerde sağlı sollu binalar yıkılmış durumda. Enkazların altında Türkiye vatandaşı olan tanıdıklarımız da var. Aralarından birisi de Azerbaycanlı.  Azerbaycan Bulvarında bulunan PTT’nin yakınlarındaki bir adreste ev yıkıldı. Evin yıkılmasının ardından Azerbaycanlı bir öğrenci enkaz altında kaldı. Çok şükür öğrencimizi enkazdan çıkarttık. Şu an hastanede ve durumu iyi. Şu anda Azerbaycanlı öğrenciler, tahliye edilme sürecini takip ediyor." diye konuştu.

DEPREMZEDE AZERBAYCANLILAR TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Depremzede Azerbaycan Türkü akademisyen Emirli ayrıca şunları aktardı:

"Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğinin memurları buraya geldi. Şu anda şehrin girişinde trafikteler. Şehre girecekler. Azerbaycanlı öğrencilerin ve vatandaşlarımızın bir kısmı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde, bir kısmı da (Şehir) otogarında toplandı. Tahliye için bekliyorlar. Burada olan Azerbaycanlıların tamamına yakını tahliye edilecek"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.