SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Biz kendi mücadelemizle ayrı bir halkız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'ı Yunan adası yapma çabası güttüğünü söyleyerek, "Kendi mücadelemizle bir ayrı bir halkız" vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Biz kendi mücadelemizle ayrı bir halkız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde ilk kez KKTC'nin anayasal adıyla katıldığı uluslararası organizasyon olan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) hakkında değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, 5-6 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen gayriresmi zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AVRUPA BİRLİĞİ KIBRIS'I YUNAN ADASI YAPMA ÇABASI GÜDÜYOR

Bu kapsamda desteklediği "İki devlet, bir siyaset" politikasını bir kez daha vurgulayan Tatar, Avrupa Birliği'nin (AB) ana hedefinin Kıbrıs'ı Yunan adası yapma çabası olduğunu söyledi. Tatar, "Bizleri bezdirerek federasyona razı etmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin olmadığı Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk halkı yok olup gider" dedi.

"KENDİ MÜCADELEMİZLE BİZ AYRI BİR HALKIZ"

Öte yandan TDT'deki zirveye işaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle katıldığını belirterek, “Orada yerimizi almamız, çok önemli” vurgusu yaptı. Bağımsız bir Türk devleti olarak, KKTC'nin gözlemci üye statüsünde yer aldığını ifade eden Tatar, “Kendi dilimizle, kendi kültürümüzle, kendi kaderimizle, kendi mücadelemizle biz ayrı bir halkız.” ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.