SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahıska Türklerine kimlik takdimi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahıska Türklerine Türk vatandaşlığı verilmesi için gerekli adımların atıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahıska Türklerine kimlik takdimi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Eylül 2023 tarihinde ABD’nin New York şehrinde bulunan Türk Evi’nde yaptığı açıklamada, 1944 yılında Sovyetler Birliği tarafından Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden sürülen Ahıska Türklerine Türk vatandaşlığı verilmesi için gerekli adımların atıldığını söyledi.

AHISKA TÜRKLERİNİN VATANDAŞLIK ALMA SÜRECİ HIZLANDI

New York'ta Ahıska Türkleriyle yaptığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Ahıska Türklerinin vatandaşlık sürecini hızlandırdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahıska Türklerinin refahının, Türk vatandaşlarının refahından ayrılamayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun yıllardır çalıştıkları Türk vatandaşlığını almaları için gerekli adımları atıyoruz ve bu süreci hızlandırıyoruz” dedi. Erdoğan, “2022 yılından bu yana bu topluluğun 820 üyesi Türk vatandaşlığını aldı. İşlemleri devam eden 578 yakınımızın işlemlerini hızla tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlık alan Ahıska Türklerinin sayısındaki artışa dikkat çeken Erdoğan, "Bizden önce vatandaşlık alan Ahıska Türklerinin sayısı çok azdı. Bizim dönemimizde bu sayı 60 bini aştı" dedi.

AHISKA TÜRKLERİ, STALİN TARAFINDAN SÜRÜLMÜŞTÜ

Ahıska Türkleri, 1944 yılında eli kanlı diktatör Josef Stalin tarafından Gürcistan’ın Ahıska bölgesinden sürüldü. Sovyetler Birliği’nin içlerine gönderilen 90 bin ila 117 bin arasındaki Ahıska Türkünün büyük bir kısmı yolda açlık ve hastalıktan hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.