SON DAKİKA
Hava Durumu

BM Genel Sekreteri Guterres, Kazakistan’ı ziyaret edecek

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 3-4 Temmuz 2024 tarihlerinde Kazakistan'a resmî ziyarette bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM Genel Sekreteri Guterres, Kazakistan’ı ziyaret edecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 3-4 Temmuz 2024 tarihlerinde Kazakistan’a resmî ziyaret gerçekleştirecek. Guterres, ziyaret kapsamında Almatı ve Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, diğer üst düzey hükûmet yetkilileri ve BM personeliyle bir araya gelecek.  

BM GENEL SEKRETERİNİN, 2017’DEN BU YANA KAZAKİSTAN’A  İKİNCİ ZİYARETİ

BM Kazakistan Koordinatörü Michaela Friberg-Storey, Guterres’in ziyaretine ilişkin “BM Genel Sekreterini, Kazakistan'ın BM ilkelerine ve hedeflerine olan kararlı bağlılığını yansıtan ikinci resmî ziyareti için Kazakistan'a davet etmekten onur duyuyoruz. Kazakistan'ın bağımsızlığından bu yana BM ile proaktif bir şekilde etkileşimde bulunması, küresel barışa, güvenliğe ve sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığını vurgulamaktadır. Kazakistan, BM ile olan ortaklığına büyük değer veren çok taraflılığın güçlü bir savunucusu olarak durmaktadır.”  ifadelerini kullandı.

Ayrıca Guterres’in Kazakistan'ın başkenti Astana’da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılarak ŞİÖ Plus oturumunda konuşma yapması bekleniyor.

Guterres, BM Şartı, uluslararası hukuk ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne dayalı çok taraflılığa yönelik ortak taahhüdün yeniden teyit edilmesi ve çok taraflı sistemin temel hedefinin barış olması gerektiğine işaret edecek.

Ek olarak Guterres, derin küresel bölünmelerinin ülkelerin iklim değişikliği ve dijital teknolojilerden kaynaklanan iki ciddi tehdidi çözmek için bir araya gelmesinin önüne geçtiğine dikkat çekecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.