SON DAKİKA
Hava Durumu

BM askerleri, KKTC toprağında Türk askerini darp etti!

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri, dün KKTC toprağında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir Türk askerini darp etti. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu "Bu, emin olun ki yanlarına kalmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM askerleri, KKTC toprağında Türk askerini darp etti!

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askeri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) gerginliği üst seviyeye taşıdı. Daha önce Pire-Yiğitler Yolu Projesi'nden rahatsız olan BM, dün skandal bir olaya daha imza attı. 

BM ASKERİ, KKTC TOPRAĞINDA TÜRK ASKERİNİ DARP ETTİ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC), Güney KIbrıs Rum Yönetimi'nden (GKRY) ayıran Yeşil Hat yolunda bir BM Barış Gücü askeri, KKTC toprağında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına (GKK) bağlı iki askere müdahale etti. Burhan Tan Sokak'ta yapılan temizlik işlemi esnasında KKTC toprağına giren hadsiz bir BM askeri, Türk askerlerinden birini darp etti. 

"BU, EMİN OLUN YANLARINA KALMAYACAK"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM'nin Pire-Yiğitler Yolu'ndaki çalışmaları hazmedemeyerek agresifleştiğini vurguladı. Ertuğruloğlu, "Gerektiğinde tepkimizi ortaya koyacağız. Bu, emin olun yanlarına kalmayacak. Harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.