SON DAKİKA
Hava Durumu

Bişkek'te terörle mücadele toplantısı düzenleniyor

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Ala-Arça resmi devlet konutunda, "Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadele" temalı toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bişkek'te terörle mücadele toplantısı düzenleniyor

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, 20 Eylül 2023 tarihinde başkent Bişkek'teki Ala-Arça devlet konutunda "Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadele" başlıklı programın gerçekleştiğini açıkladı.

Terörle mücadele programına; Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan devlet yetkililerinin yanı sıra, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülkelerin temsilcileri ve gözlemciler (Hindistan, İran, Çin, Pakistan ve Moğolistan) katıldı.

PLATFORMUN AMACI TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçibek Taşiyev, Kırgızistan'ın terörle mücadele için yeni bir platformun oluşturulmasına aktif olarak katıldığını kaydetti. Taşiyev, "Platformun amacı teröre karşı ortak mücadeleyi ileri düzeyde uygulamaktır. Modern zorluklara ve tehditlere karşı tedbirlerin hazırlanmasının geliştirilmesi, karşılıklı güvenin ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesini hedefliyor" ifadelerini kullandı.

TERÖR, ORTA ASYA'YA YÖNELİYOR

Öte yandan Taşiyev, Afganistan ve Suriye'deki istikrarsız durum, uluslararası terör ve aşırılıkçı örgütlerin ideolojik olarak eleman toplama ve propaganda faaliyetlerinin etkinleştirilmesi için Orta Asya'daki faaliyetlerine dikkat çekti. Taşiyev, "Kırgızistan aktif olarak terörle mücadele ediyor. Bunun diğer ülkelerle ortak mücadeleye ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

TERÖR DEVLETİ RUSYA DA TOPLANTIYA KATILDI

Kırgızistan'daki etkinliğe, Ukrayna'da başlattığı topyekun savaş ve işgal girişimi ile devlet düzeyinde terör fiilleri işleyen Rusya'nın da katılması dikkat çekti. Ermenistan, İran ve Çin gibi terör destekçisi grupların himaye eden devletlerin bu "terörle mücadele" programına katılması dikkatlerden kaçmadı.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.