SON DAKİKA
Hava Durumu

Berdimuhammedov'un 4 günlük ABD gezisinde 1 milyon dolardan fazla para harcadığı ortaya çıktı!

Türkmenistan'da 2018'de Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Gurbankulu Berdimuhammedov ve eşlik eden heyetin New York'a yaptığı iş gezisi ziyaretinde 4 günde 1 milyon dolardan fazla para harcadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Berdimuhammedov'un 4 günlük ABD gezisinde 1 milyon dolardan fazla para harcadığı ortaya çıktı!

Türkmenistan'da eski Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhammedov başkanlığındaki bir heyet, 2018 sonbaharında Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) dört günlük bir ziyarette bulunmuştu. Devlet başkanı, ABD'ye gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda konuşma gerçekleştirdi ve Amerikalı iş adamlarıyla görüşmüştü.

GÜNLÜK MALİYETİ 45 BİN DOLAR OLAN DAİREDE KALDI

Turkmen News isimli haber sayfasının kamuoyu ile paylaştığı belgelerle ortaya çıkan söz konusu 4 günlük ziyaretin Türkmenistan'ın bütçesine 1 milyon dolardan fazlaya mâl olduğu ortaya çıktı.

Belgelere göre, heyete başkanlık eden dönemin Cumhurbaşkanı Gurbankulu Berdimuhammedov yalnızca konaklama için günlük maliyeti 45 bin dolar olan dairede kalmış.

Heyetin diğer üyeleri ve uçuş mürettebatı da aynı otelde konakladılar ve 4 ila 8 gün süreyle gecelik 550 ila 2.250 ABD Doları arasında değişen 74 oda kiralandı.

Belgelerde ayrıca yaklaşık 60 bin dolar “ek otel hizmetleri”, 21 bin dolar “eğlence giderleri”, 205 bin dolar araç kiralama ve 2 bin dolar odalara bagaj teslimi ve otel personeline bahşiş giderleri yer alıyor.

Böylece, Gurbangulu Berdimuhammedov ve diğer yetkilerinin seyahatine toplamda 1 milyon dolardan fazla para harcandı. Ayrıca söz konusu belgelerdeki maliyet tutarına New York havaalanındaki uçak yakıtı ve uçak park etme masrafları bulunmuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.