SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Fransa'ya uyarı!

Azerbaycan ile ilgili karalama kampanyası yürüten Fransa'ya Azerbaycan yönetiminden uyarı geldi. Fransa'nın karalama kampanyaları, uygunsuz açıklamaları ve provokasyonlarının cevapsız kalmayacağı bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Fransa'ya uyarı!

Azerbaycan ile ilgili karalama kampanyası yürüten Fransa'ya Azerbaycan yönetiminden uyarı geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade konuya ilişkin 27 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamda, Fransa basınında Azerbaycan karşıtı karalama kampanyası yürütüldüğünü, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğu yönündeki ifadesi sonrasında bu tür sorumsuz ve kabul edilemez açıklamalar nedeniyle Azerbaycan'dan özür dilenmediğini ve Fransız medyasında Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyasının da genişlediğini bildirdi.

"AZERBAYCAN'A 'DİKTATÖR' DEMEDEN ÖNCE KENDİ YAPTIKLARINA BAKMALIDIR"

Bakan Hacızade ayrıca, Fransa'nın karalama kampanyaları, uygunsuz açıklamaları ve provokasyonlarının cevapsız kalmayacağını vurgulayarak, "Dünyaya 'demokrasi dersi' vermeye çalışan Fransa'nın uluslararası hukuk ihlalleri, yeni sömürgeci politikası, ırkçılık, ayrımcılık, İslam karşıtlığı ve insan haklarının kısıtlanması gibi faaliyetleri herkesçe biliniyor. Dolayısıyla Fransa, Azerbaycan'a 'diktatör' demeden önce kendi yaptıklarına bakmalıdır" ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğunu öne sürmüş, akabinde Fransa medyasında Azerbaycan karşıtı yayınlar yapılmaya başlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.