SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, yaralı Ermeni askerlere tıbbi yardım sağlayacak

Azerbaycan'ın Karabağ Antiterör Operasyonu'nun ardından Ermeni teröristlerin çözülme süreci başladı. Azerbaycan, silah bırakan Ermenilere af planının ardından yaralı Ermeni askerlere tıbbi bakım sağlanacağını açıkladı. Yaralı Ermeni askerlere tıbbi yardım sağlamaya hazırız

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, yaralı Ermeni askerlere tıbbi yardım sağlayacak

Azerbaycan ordusunun, Karabağ'da icra ettiği antiterör operasyonu başarılı bir şekilde tamamlandı. Karabağ'daki Azerbaycan toprakları üzerindeki Ermeni birlikleri ağır kayıplar vererek silah bırakmak zorunda kaldı. Operasyon sayesinde, Ermenilerin Karabağ'daki provokasyonları büyük oranda son bulurken; Azerbaycan yönetimi, Karabağ'daki süreci başarılı bir şekilde yönetiyor.

Azerbaycan silah bırakan Ermenilere af planının üzerine, yaralı Ermeni askerlere de tıbbi bakım sağlanacağını bildirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, bugün yaptığı açıklama ile, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Bakü Ofisi yetkilileri ve diğer uluslararası kuruluşların temsilcileriyle temas halinde olduklarını bildirdi. Hikmet Hacıyev, operasyon ve sonrasındaki gelişmeleri yorumladı. Hacıyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın dahi operasyonda sivillerin zarar görmediğini itiraf ettiğini kaydederek, Antiterör Operasyonu'nun tamamen askeri bir nitelik taşıdığını belirtti.

"AZERBAYCAN, YARALI ERMENİ ASKERLERE TIBBİ YARDIM SAĞLAMAYA HAZIR"

Tıbbi ve insani yardımlar hakkında konuşan Hacıyev, Karabağ'daki sivillere ilaç, gıda ve diğer malzemelerin ICRC tarafından Laçın-Hankendi ve Ağdam-Hankendi yolları üzerinden ulaştırılacağını vurguladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev konuyla ilgili şunları söyledi:

"Azerbaycan tarafı, yaralı Ermeni askerlere tıbbi yardım sağlamaya veya ICRC aracılığıyla onlara yardım etmeye hazırdır. Müracaat olursa yaralı askeri personelin ICRC araçları ile toplanmasını destekliyoruz. Biz de ambulans tahsis etmeye ve tıbbi yardım göstermeye hazırız. Ermenistan'a tıbbi tahliye için bu ülkeden de tıbbi araçlar gelebilir"

AZERBAYCAN'DAN SİLAHLARINI BIRAKAN ERMENİ GÜÇLERİNE AF ADIMI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters'a konuyla ilgili demeç verdi. Hacıyev, Azerbaycan 'ın silahlarını bırakan Karabağ 'daki Ermeni güçleri için af çıkaracağını duyurdu. Hacıyev, "Eski askerler ve savaşçılar için bile, eğer bu şekilde sınıflandırılabilirlerse, onlar için de bir af öngörüyoruz veya bir aftan söz ediyoruz" dedi.

Öte yandan  Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Fransa'nın talebi üzerine düzenlenen oturumda, "Ermenistan'a bir kez daha adil ve kalıcı barış teklifimizi sunuyoruz. Karabağ Ermenileri, barış içinde bir arada yaşama modelimizin bir parçası" ifadesini kullanmıştı.

AZERBAYCAN'DAN İNSANLIK DERSİ

Bu sabah alınan karar neticesinde Azerbaycan Karabağ 'daki Ermeni sakinlere 20 ton ağırlığında gıda ve hijyen ürünlerinin de bulunduğu iki adet insani yardım tırı gönderdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.