SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Savunma Bakanları Bakü’de bir araya gelecek

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Savunma Bakanları arasında bugün Bakü’de askeri ve savunma işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımları, ortak tatbikatlar düzenlemeyi ve diğer konuları görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Savunma Bakanları Bakü’de bir araya gelecek

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Albay General Zakir Hasanov, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Buchuladze bugün Bakü’de görüşecek. Üçlü toplantıda askeri ve savunma işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımları, ortak tatbikatlar düzenlemeyi ve diğer konuları değerlendirecek.

TOPLANTI ÖNCESİ İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Üç ülkeninde savunma bakanları bir araya gelmeden önce aralarında ikili görüşmeler yapacak. Azerbaycan-Gürcistan, Azerbaycan-Türkiye ve Gürcistan-Türkiye savunma bakanları arasında ikili görüşmeler yapılması öngörülüyor.

BAKÜ'DE TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN'DAN ORTAK TATBİKAT

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 3-6 Ekim tarihleri arasında Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın katılımıyla Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı (Eternity-2023) gerçekleşti. Azerbaycan Savunma Bakanlığından 3 Ekim’de konuya ilişkin yapılan açıklamada, Azerbaycan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Yönetim Enstitüsü Askeri Oyunlar Merkezinde Eternity-2023 tatbikatının başlatıldığı belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.