SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Kazakistan ile imzaladığı istihbarat alanındaki iş birliği anlaşmasını yürürlüğe soktu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Alanında Askeri İstihbarat İşbirliğine İlişkin Anlaşma"yı imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Kazakistan ile imzaladığı istihbarat alanındaki iş birliği anlaşmasını yürürlüğe soktu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 26 Temmuz 2024 tarihinde "Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Alanında Askeri İstihbarat İşbirliğine İlişkin Anlaşma"nın kabul edildiği yasayı imzaladı.

Anlaşma kapsamında, taraflar savunma alanındaki istihbarat bilgilerinin karşılıklı paylaşımı, terör ve aşırılık yanlısı örgütler ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren askerî olaylara müdahale, ortak muhabere eğitimlerinin düzenlenmesi gibi farklı alanlarda iş birliği yapacak.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak. Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ise anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin tamamlandığına dair Kazakistan Cumhuriyeti'ni bir bildirim gönderecek.

Anlaşmanın geçerlilik süresi ise beş yıl olarak belirlendi.

AZERBAYCAN VE KAZAKİSTAN’DAN İSTİHBARAT ALANINDA İŞ BİRLİĞİ 

Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında savunma alanında askeri istihbarat işbirliğine ilişkin anlaşma  7 Haziran 2024 tarihinde Bakü’de imzalanmıştı. Kazakistan ve Azerbaycan arasında savunma alanında askerî istihbarat iş birliğini öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar taslağı ise 23 Temmuz 2024 tarihinde kamuoyunun dikkatine sunulmuştu.

Anlaşma çerçevesinde elde edilen bilgilerin, bilgiyi sağlayan tarafın aleyhine kullanılamayacağı vurgulanmıştı. Ayrıca anlaşma, “İmzalanan Anlaşma çerçevesinde ülkeler arasında paylaşılacak bilgiler, ilgili bilgiyi sağlayan tarafın yazılı izni olmadan üçüncü bir tarafa açıklanamaz, verilemez veya devredilemez.” ifadelerini de içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.