SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeniler için 4 insani yardım tırı daha gönderdi

Azerbaycan, Karabağ bölgesindeki muhtaç Ermeni vatandaşlar için gıda ve hijyen ürünü taşıyan 4 yardım tırı daha gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeniler için 4 insani yardım tırı daha gönderdi

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 19 Eylül 2023 tarihinde başlattığı "Antiterör Operasyonu" saatler sonra Ermeni güçlerin silahlarını teslim etmesiyle son bulmuştu. Anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla başlatılan oprerasyonda, Azerbaycan topraklarını kurtararak bayrağını dikmişti.

AZERBAYCAN İNSANİ YARDIM TIRI GÖNDERİYOR

Azerbaycan, operasyonun başladığı Hankendi kentinde yaşayan muhtaç Ermeniler için insani yardım tırı gönderiyor. Azerbaycan ilk olarak 20 bin ton ağırlığında içinde gıda ve hijyen bulunan ürünlerin bulunduğu 2 adet tır ve ekmek kamyonu göndermişti. 26 Eylül 2023 itibarıyla başkent Bakü'den Hankendi'ye insani yardım taşıyan 4 tır daha gönderildi. Ağdam-Asgaran-Hankendi yolu üzerinden geçecek olan tırların içinde 40 ton un, hijyen ürünleri ve yatak takımları yer alıyor. 

Öte yandan dün akşam saatlerinde Hankendi-Askeren yolu üzerindeki yakıt deposunun patlamasıyla sayısı 290'a varan yaralılar için ambulans ve tıbbi malzeme taşınıyor. 

ERMENİ VATANDAŞ: KARABAĞ'IN AZERBAYCAN OLDUĞUNU BİLİYORDUM

Operasyonun ardından Karabağ bölgesini terk eden bir Ermeni, Bakü TV'nin mikrofonuna konuştu. Vatandaş, "Azerbaycan halkını seviyorum. Olması gerekiyordu. Er ya da geç topraklarınızı özgürleştireceksiniz. Erivan'a ya da Karabağ'a ihtiyacım yok. Dürüst olmak gerekirse, arazinin sahibi sizsiniz. Karabağ'ın Azerbaycan olduğunu her zaman biliyordum. Ben yalnız bir insanım, Rusya'ya gideceğim. Tekrar Hankendi'ye dönmek istemiyorum. Hiçbir baskı uygulanmıyor, normal şekilde kontrol ediliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Ermeni vatandaş, "Birinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın yanında esir düştüğümde bu halkın insanlığına tanık oldum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.