SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ile Kazakistan savunma alanında işbirliğini derinleştiriyor

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov iki kardeş ülke arasındaki savunma alanında işbirliğini derinleştirmeye yönelik çalışmalar başlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ile Kazakistan savunma alanında işbirliğini derinleştiriyor

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov 18 Nisan 2023 tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Hasanov için Kazakistan Savunma Bakanlığı binasında karşılama töreni düzenlendi. Tören sonrası Bakan Jaksılıkov ile Bakan Hasanov bir araya geldi. İki kardeş devlet arasındaki bağ ve çeşitli alanlardaki ikili ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

İKİ KARDEŞ ÜLKE ASKERİ VE SAVUNMA ALANINDA KAPSAMLI İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Kazakisan'ın askeri alandaki işbirliğinin mevcut durumunu değerlendiren iki bakanın, özellikle askeri ve teknik işbirliği, ortak muharebe eğitim programlarının düzenlenmesi, personel eğitimi ve iki devletin savunma bakanlıkları arasında daha fazla işbirliğinin derinleşmesine yönelik çalışmalar yapılması hususunda mutabık kaldığı bildirildi.

Hasanov’un, Almatı’daki Kara Kuvvetleri Askeri Enstitüsünü ziyaret etmesi ve Kazak askerlerin eğitim sürecine tanıklık etmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.