SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ile İran ilişkilerinin düzelmesi mümkün mü?

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Azerbaycan ile İran arasında askıya alınan diplomatik ilişkilerin hangi yönde seyredeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ile İran ilişkilerinin düzelmesi mümkün mü?

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, 13 Haziran 2023 tarihinde Azerbaycan ve İran arasındaki diplomatik ilişkiler kapsamında açıklama yaptı. Hacızade, Azerbaycan ve İran’ın bir dizi diplomatik temas kurduğunu, ülkeler arasındaki ilişkiler için görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

"AZERBAYCAN'IN TAHRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRGANLARININ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI GEREK"

Ayhan Hacızade, diplomatik ilişkilerin tekrar inşa edilebilmesi için belirli şartların sağlanması gerektiğini ifade etti. Hacızade, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik terör saldırısının kritik bir konu olduğunu söylerken, "Bu yılın ocak ayında meydana gelen terör saldırısı sonucunda ara verilen büyükelçiliğimizin çalışmalarına yeniden başlanması konusuyla ilgili olarak, Azerbaycan'ın, terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını beklediğini belirtelim. Failler ve terör eyleminin emrini verenler, adalet önüne çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Azerbaycan tarafı, büyükelçiliğin güvenli bir şekilde işletilmesi için gerekli koşulları sağlamalı ve bu konuda tam güvence verilmelidir” ifadelerini kullandı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI KENANİ: MÜZAKERE AŞAMASINDAYIZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, 12 Haziran 2023 tarihinde Azerbaycan ile ilişkilere değinirken, İran'a yönelik alınan diplomatik tedbirler sonucunda olumlu bir sonuca ulaşılacağına inandığını söyledi. Kenani, “Şu anda gerilim aşamasından yeni bir aşamaya geçiş ve Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğinin resmi faaliyetlerinin yeniden başlatılması için müzakere aşamasındayız. Yeni pratik adımlar atmak için diyaloga ve fikir alışverişine ihtiyacımız var" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.