SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Karabağ'daki Ermenilere ikaz!

Azerbaycan, Karabağ'da ayrılıkçıların boyunduruğu altında yaşayan Ermeniler için harekete geçti. Ermenilere yapılan ikazda, "Mantıklı olun ve barışçıl bir yeniden entegrasyon sürecini başlatmak için Azerbaycan makamlarıyla iletişime geçin. Cesur olun ve barışa doğru bir adım atın” ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Karabağ'daki Ermenilere ikaz!

Azerbaycan, Ermenistan ile barış görüşmelerini sürdürürken Karabağ’da yaşayan Ermenilere yönelik girişimlerine de hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan, bu hususta ilk adımı atarak Karabağ’ın Hankendi şehrinde bulunan ayrılıkçı Ermeni oluşumun boyunduruğu altında yaşayan Ermeniler için Laçın’da 22 Nisan 2023 tarihinde sınır geçiş noktası kurmuştu.

"AYRILIKÇILARIN KAYBEDECEĞİ ÇOK ŞEY VAR"

Azerbaycan, şimdi de bölgede yaşayan Ermenilere ikazda bulundu. Hankendi şehir yönetimi tarafından 27 Temmuz 2023'te Ermenilere yönelik yapılan ikazda, bölgede bulunan ayrılıkçı Ermenilere çağrı yapıldı. Azerbaycan'ın yaptığı çağrıda, “Araik, Ruben, Gurgen ve Samvel’in kaybedecekleri çok şey var. Hem Ermenilerden çaldıkları parayı kaybedecekler hem de işledikleri suçlardan dolayı son günlerini Bakü hapishanesinde geçireceklerdir. Bu yüzden kendi siyasi gündemleri için hayatınızı daha da kötü hale getiriyorlar” açıklaması yapıldı.

AZERBAYCAN'DAN ERMENİLERE GARANTİ: HAKLARINIZ KORUNACAKTIR

Bölgede yaşayan sıradan vatandaşlar için entegrasyon sürecinin mümkün olduğuna dikkat çeken paylaşımda, “Ancak sıradan vatandaşlar Azerbaycan'a yeniden entegre olarak daha iyi yaşayacaklar. Daha iyi maaşlı bir işe sahip olacaksınız. Çocuklarınız Ermenice öğrenecek. Kiliseye özgürce gideceksiniz. Haklarınız korunacaktır” ifadelerine yer verildi.

AZERBAYCAN'DAN ERMENİLERE İKAZ

Karabağ’da yaşayan Ermenilere yapılan çağrıda, “Mantıklı olun ve barışçıl bir yeniden entegrasyon sürecini başlatmak için Azerbaycan makamlarıyla iletişime geçin. Cesur olun ve barışa doğru bir adım atın” açıklaması yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.