SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Aziz Sancar'a madalya ödülü

Azerbaycan, dünyaca ünlü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a diaspora faaliyetlerine destek olmasından ötürü madalya takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Aziz Sancar'a madalya ödülü

Azerbaycan, Nobel ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’a diaspora faaliyetine hizmetlerinden dolayı madalya verdi.

ABD’nin Chapel Hill kentinde bulunan Aziz Sancar Türk Kültür Merkezinde, Kuzey Karolina'da faaliyet gösteren Azerbaycan Dostluk Teşkilatının desteğiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Hazar İbrahim, Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov ile Azerbaycan Diaspora Komitesi çalışanları ve Güney Azerbaycan diasporasının temsilcileri katılım sağladı.

Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, tüm Türk dünyasının gururu olan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyan merkezin, Azerbaycan diasporasına sağladığı desteği takdirle karşıladığını dile getirdi.

PROF. DR. AZİZ SANCAR: AZERBAYCAN BENİM VATANIMDIR

Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Muradov, dünyaca ünlü Türk bilim insanı Aziz Sancar ve Minnesota-Azerbaycan Derneği Başkanı Günel Krişnan’a diaspora faaliyetine hizmetlerinden dolayı aldıkları madalyaları takdim etti. Aziz Sancar, madalya töreninde yaptığı teşekkür konuşması sırasında, "Azerbaycan benim vatanımdır" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.