SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD, Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarıyor

AFAD, yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşanan Bosna Hersek'e yardım elini uzattı. AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, 60 konteyner ve 100 jeneratör yardımının yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AFAD, Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarıyor

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bosna Hersek'teki sel felaketinden etkilenen bölgelere yardımda bulunacağını açıkladı. Bölgeye ziyarette bulunan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, "Barınma anlamında 60 konteyner ve 100 jeneratör ulaştırma kararı aldık. Beraberimizde getirdiğimiz insani yardım malzemelerini de burada selden zarar gören Bosna Hersekli kardeşlerimize dağıtacağız." ifadeleriyle yapılacak yardımı açıkladı.

Oluşan hasarın çok büyük olduğunu ifade eden Taşdelen, Türkiye'nin bölgede ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Konjic Belediye Başkanı Osman Catic de yapılan yardımlar için Türk halkına ve AFAD'a teşekkür etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te yaşanan felaket için yardım eli uzatılacağını yaptığı paylaşımla duyurmuştu.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bosna Hersek'te etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo şehirleri sel altında kalmıştı. Son yapılan açıklamlara göre, 18 kişinin yaşanan sel felaketi sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.