SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Uygurları zorla çalıştıran Çinli şirketlere yaptırım!

ABD, Uygur Türklerini zorla çalıştıran Çin merkezli 5 şirketin ürettiği malların ülkeye girişini yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den Uygurları zorla çalıştıran Çinli şirketlere yaptırım!

ABD, Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da uygulamakta olduğu soykırım, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı somut adımlar atmayı sürdürüyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, “Uygurları Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası” (UFLPA) uyarınca, Çin tarafından soykırıma tâbi tutulan Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk topluluklarını zorla çalıştırdığı suçlamasıyla 5 Çinli firmaya daha yaptırım uyguladı.

UYGUR TÜRKLERİNİ ZORLA ÇALIŞTIRAN ÇİNLİ ŞİRKETLER

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 9 Ağustos 2024 tarihinde konuya ilişkin yapılan açıklamada, yaptırım uygulanan 5 Çinli şirket arasında magnezyum gübresi ve magnezyum alaşımlı ürünler üreten Hong Kong merkezli Rare Earth Magnesium Technology Group Holdings ve onun ana şirketi Century Sunshine Group Holdings yer alıyor. Ayrıca demir dışı metaller çıkaran Zijin Mining Group ile yan kuruluşu Xinjiang Habahe Ashele Copper da yaptırım listesinde bulunuyor.

UYGUR YASASIYLA 70’TEN FAZLA ÇİNLİ ŞİRKET YASAKLANDI

ABD, Çin’in Uygurlara ve bölgedeki azınlıklara yönelik baskı ve hak ihlallerini soykırım olarak tanıyor. Yasa kapsamında oluşturulan listede şu anda pamuklu giysiler, otomotiv parçaları, vinil döşeme ve güneş panelleri gibi ürünleri tedarik eden 70’in üzerinde Çinli şirket yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.