SON DAKİKA
Hava Durumu

2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa'da etkinlikler başladı

Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarılan Karabağ'ın incisi, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa'da etkinlikler başladı. Açılış etkinliğine çok sayıda isim katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa'da etkinlikler başladı

Azerbaycan ordusunun Ermeni işgalinden kurtardığı Şuşa’da, Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY’un ortak organizasyonuyla "Türk Dünyasının Kültür Başkenti - 2023 Şuşa" etkinliğinin resmi açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Şuşa’da yapılan etkinliğe, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, TÜRKSOY üyesi ülkelerden yetkililer ve davetliler katıldı.

Resmi açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Şuşa şehrinin Azerbaycan tarihindeki önemini vurguladı. Şuşa’nın kültürel dokusunun, işgal döneminde Ermeniler tarafından tahrip edildiğinin altını çizdi.

Şuşa'da gerçekleşen etkinlik sırasında konuklar, Türk dünyasının dört bir yanından gelen sanat topluluklarının performanslarını izlerken, oluşturulan sergileri dolaştı. 9-11 Mayıs tarihleri ​​arasında Şuşa'da düzenlenen "Harıbülbül" Uluslararası Müzik Festivali'ne TÜRKSOY ülkelerinin müzik, dans toplulukları ve sanatçıları da katıldı. Festival sona ermiş olsa da Şuşa'da Türk dünyası kültürünün kutlanması birçok proje ve törenle yıl sonuna kadar devam edecek.

TÜRKSOY, 31 Mart 2022 tarihinde Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan Şuşa şehrini 2023 yılı "Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.