SON DAKİKA
Hava Durumu

20 Eylül Azerbaycan'da Devlet Egemenlik Günü olarak kabul edildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 Eylül tarihinin her yıl Devlet Egemenlik Günü olarak kutlanmasını konu alan bir kararname imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
20 Eylül Azerbaycan'da Devlet Egemenlik Günü olarak kabul edildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 19-20 Eylül 2023 tarihlerinde Ermeni ayrılıkçı unsurlara karşı yürütülen anti-terör operasyonunun yıl dönümünde 20 Eylül tarihini "Devlet Egemenlik Günü" olarak ilân ettiğini belirten bir kararname imzaladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, kararnamede 19-20 Eylülün önemini "19 Eylül 2023 tarihinde, Azerbaycan'ın ekonomik bölgesinde yaygın saldırıların önlenmesi ve Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin kalıntılarının topraklarımızdan çıkarılması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının yeniden sağlanması için terörle mücadele operasyonu başlatılmıştır. Sadece 23 saat süren ve 20 Eylül'de sona eren operasyon, Azerbaycan ordusunun tüm görevlerini yerine getirmek için son derece yetenekli bir çabayla sonuçlandı. Böylece, parlak zaferin bir sonucu olarak, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliği yeniden sağlandı. Azerbaycan halkının hayatında müstesna bir öneme sahip olan şanlı zafer sayesinde bugün Azerbaycan Cumhuriyeti'nin devlet bayrağı egemenliğimizin tesis edildiği tüm topraklarda görkemli bir şekilde dalgalanmaktadır." cümleleriyle ifade etti.

Aliyev, bu öneme ithafen 20 Eylül'ün Devlet Egemenlik Günü olarak kutlanmasını, Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası'nın 109. maddesinin 32. fıkrasına dayanarak kabul ettiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.