SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'deki Kırım Ailesi çocuklarından Ramazan Bayramı kutlama mesajı

Kırım'ın işgali sonrası Kıyiv'de faaliyet göstermeye başlayan Kırım Ailesi Merkezinin çocukları, yayımladıkları video mesaj ile İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'deki Kırım Ailesi çocuklarından Ramazan Bayramı kutlama mesajı

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgali sonrası Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de faaliyet göstermeye başlayan Kırım Ailesi Merkezinin öğrencileri Kırım Tatar çocuklar, bugün yayımladıkları video mesaj ile İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

İşgalci Rus saldırıları nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalarak Türkiyeye sığınan Kırım Ailesi çocuklarının bayram mesajında şu ifadeler yer aldı:

"TÜRKİYE'NİN UZATTIĞI ELİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

"Türkiye'de bulunduğumuz süre içerisinde ikinci kez Ramazan Bayramını karşılıyoruz. Geçen yıl soğuk bir Şubat ayında ülkemizde başlayan savaş; en başta Ukrayna halkı ile tüm dünyayı etkiledi. (Rus) İşgal güçleri tarafından füzelerle yapılan saldırılarda tüm dünyanın gözleri önünde ülkemize atılan bombalarla can kayıpları yaşandı. Yaşadığımız o korkunç çaresizlik içindeki günlerde Türkiye bizlere kapılarını sonuna kadar açtı. Ve biz bir senedir burada yaşıyoruz, gündelik hayata devam etmeye çalışırken çocuklar da derslerine burada devam ediyor. Yaklaşık bir senedir babalarımızı göremiyoruz. Bize kucak açan Türkiye devleti, hiçbir zaman kendimizi burada yabancı gibi hissettirmedi. Bize uzatılan bu eli hiçbir zaman unutmayacağız. Her şey için çok teşekkür ederiz. Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Tüm dünyada barışın ve kardeşliğin olmasını diliyoruz. Değerli Türk halkının yaşadığı asrın felaketinin yaralarını sarıp daha güçlü bir dayanışma içinde, birlik ve beraberliğini koruyarak kalkınmasını diliyoruz. Tekrar buna benzer korkunç bir felaket daha yaşanmamasını umut ediyoruz, kalplerimiz sizinle... İyi günde kötü günde hep birlikte inşallah: Ramazan Bayramınız mübarek olsun!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.