SON DAKİKA
Hava Durumu

Prof. Dr. Seyfi Yıldırım: Türk dünyasının bir bütün olduğunu anlamamız gerekiyor

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 79. yıldönümü çerçevesinde Kırım Haber Ajansına konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Prof. Dr. Seyfi Yıldırım: Türk dünyasının bir bütün olduğunu anlamamız gerekiyor

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, 79. yıldönümünde 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nda hayatını kaybedenleri andı ve Kırım Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, Türk dünyasının bir bütün olduğunu ve sorunların bu şekilde görülmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Türk dünyasının bir bütün olduğunu anlamamız, Kırım meselesinin, Kafkas meselesinin, Balkan meselesinin, Kıbrıs meselesinin aslında bunların bütünün parçaları olduğunu görmemiz ve meseleye bütüncül bakmamız gerekiyor” dedi.

Gençlerin milli şuurunu kuvvetlendirmek gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Gençlerimizin daha geniş bir çerçevede, bir milli şuur içerisinde meseleye bakması gerekiyor. Çünkü Çarlık Rusya'dan Sovyet Rusya'ya bir şey değişmemiştir ve emperyalist politikalar devam ettirilmiştir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.