SON DAKİKA
Hava Durumu

Nesrin Ünal: Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak bizim için bir vefa borcuydu

Azerbaycan Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı, Sanat Topluluğu Sorumlusu Nesrin Ünal dün akşam Ankara'da gerçekleştirilen "Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Şöleni" başlıklı programın ardından QHA'ya konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nesrin Ünal: Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak bizim için bir vefa borcuydu

Ankara MEB Şura Salonunda dün Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Azerbaycan Kültür Derneğinin organizasyonuyla düzenlenen"Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Şöleni" başlıklı etkinlik yoğun ilgiyle takip edildi.

Alkışların tutulduğu programın sonunda Azerbaycan Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı, Sanat Topluluğu Sorumlusu Nesrin Ünal, Kırım Haber Ajansına (QHA) konuştu. Ünal program kapsamında Kırım, Azerbaycan ve Türk dünyasının motiflerini sahneye taşıdıklarını aktardı.

"KIRIM VE AZERBAYCAN TÜRKLERİ CUMHURİYETİN AYDINLANMASINDA BİRER NEFER OLMUŞTUR"

Ünal, "Sanatsal yönlerimizle Türkiye Cumhuriyetine teşekkür etmeye çalıştık. Çünkü bu topraklar işgal altındayken Kafkaslardan gelen Türk unsuruna kucak açmış, ona vatan olmuş, toprak vermiş, aş vermiş, iş vermiş. Gerek Kırım gerek Azerbaycan Türkleri, Milli Mücadele'nin bir parçası olmuş sonra da Cumhuriyetin aydınlanmasının birer neferleri olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak bizim için bir vefa borcuydu" ifadelerini kullandı. 

ÜNAL, KIRIM'IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINI TEMENNİ ETTİ

Ünal QHA'nın "Programda Kırım hüzünlü coğrafyalarımızdan biri olarak nitelendirildi. Rus işgali altındaki Kırım için ne söylemek istersiniz?" sorusuna, 4 yıl önce Kerkük, Kırım, Karabağ isimli program düzenlediklerini hatırlatarak, "Karabağ kurtuldu ancak Kırım şanssız bir şekilde işgal edildi. Elbette ki biz Kırım'la aynı bahçenin çocuklarıyız, aynı kaderi paylaşıyoruz. Ruslar tarafından aynı mezalime uğramışız. Kırım'ın en kısa zamanda o cennet vatanına kavuşmasını, o kültürüyle, sanatıyla, insan dokusuyla bağımsızlığına kavuşmasını temenni ederiz" vurgusu yaptı. 

Ünal, gelecek günlerde Kırım'ın bağımsızlığını kutlamayı temenni etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.