SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfı Başkanı Kalkay: Ukrayna büyük bir onur mücadelesi veriyor

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü dolayısıyla, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyona katılan Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Haber Ajansına (QHA) özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfı Başkanı Kalkay: Ukrayna büyük bir onur mücadelesi veriyor

Ukrayna'nın 33. Bağımsızlık Günü münasebetiyle, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 17 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen resepsiyonda Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Haber Ajansı (QHA) aracılığıyla Bağımsızlık Günü mesajını paylaştı.

"UKRAYNA, BÜYÜK BİR ONUR MÜCADELESİ VERİYOR" 

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nün, işgal altındaki topraklarına rağmen büyük bir anlam taşıdığını ifade eden Tuncer Kalkay, "Bugün Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü. Ukrayna, toprakları işgal altında olmasına ve büyük kayıplar vermesine rağmen bu özel günü kutluyor. Biz de onlarla birlikteyiz. Ukrayna, büyük bir onur mücadelesi veriyor." dedi.

"HER ZAMAN YANLARINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kalkay, Kırım Tatarlarının Ukrayna'nın bağımsızlığına verdiği destektiği anımsatarak, "Kırım Tatarları, Ukrayna'nın demokrasi mücadelesinde yanındadır. Bu bağımsızlık günü, hem Kırım Tatarları hem de Ukrayna için oldukça önemlidir. Biz, Ukrayna'nın bağımsızlığının güçleneceğine inanıyoruz. Mücadelemizde Ukrayna kazanacak." ifadelerini kullandı.

Uluslararası dayanışmanın önemini vurgulayan Kalkay, "Ukrayna'nın bağımsızlığına olan inancımız tam. Bu mücadelede Ukrayna kazanacak" şeklinde konuştu. Kalkay ayrıca, Ukrayna halkına başarılar dileyerek , "Onlarla birlikteyiz ve her zaman yanlarında durmaya devam edeceğiz." dedi.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.