SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahramanmaraş'a Ukrayna'dan "kahraman" kardeş şehir seçilecek

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Celil Sümer, Kahramanmaraş'ta düzenledikleri iftar yemeğinin ardından QHA'ya özel açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 05:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kahramanmaraş'a Ukrayna'dan "kahraman" kardeş şehir seçilecek

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Celil Sümer ile Kahramanmaraş'ta düzenledikleri iftar yemeğinin ardından Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Bodnar, röportajda Kahramanmaraş'ın hızlı ve koordineli bir şekilde toparlanmaya çalışmasına sevindiğini vurgulayarak, "Deprem felaketi olsa da buradaki insanların gözünde umut görüyorum, yeniden yapılanmaya odaklanmışlar ve hayata ediyor. Aynı zamanda burada insanların yardımını ve seferberliğini görüyorum. Cumhurbaşkanından sıradan vatandaşına kadar bunu herkeste görüyorum" ifadelerini kullandı. 

KAHRAMANMARAŞ İÇİN UKRAYNA'DAN KARDEŞ ŞEHİR ÖNERİSİ

Geçen hafta Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Ukraynalı Müslümanlara iftar yemeği verildiğini hatırlatan Bodnar, "Biz de Müslüman bir ülkedeyiz ve bu özel şeye adım atmak güzel geldi" dedi. Ukrayna ile Türkiye'nin ilişkilerinin üst seviyeye taşındığını dile getiren Bodnar, Kahramanmaraş'a Ukrayna'dan kardeş şehir seçilmesi için görüşmelere başlayacağını duyurdu.

"UMUT EDİYORUZ SAVAŞ BİTECEK, DEPREMİN ACILARINI DA SARACAĞIZ" 

Diğer yandan Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Celil Sümer Kırım Haber Ajansına değerlendirmede bulundu. Sümer, "Acılar paylaşıldıkça hafifler. Biz de buna gayret etmeye çalıştık. Umut ediyoruz, her şey yoluna girecek. Savaş da bitecek, depremin acılarını da saracağız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.