SON DAKİKA
Hava Durumu

Cihat Yaycı: Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız vatan toprağının ilerisindeki tımarlı Türk sipahileridir

Müstafi Tümamiral, Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türk dünyası ülkelerine birlik mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cihat Yaycı: Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız vatan toprağının ilerisindeki tımarlı Türk sipahileridir

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Müstafi Tümamiral, Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler (DEGS) Merkezi Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, 3 Kasım 2023 tarihinde Kırım Haber Ajansını (QHA) ziyaret etti. Yaycı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı, Zürafa Adası ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna ile Rus işgali altındaki Kırım bağlamında Karadeniz konuları hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

"TÜRKİYE'DE YAŞAYAN SOYDAŞLARIMIZ VATAN TOPRAĞININ İLERİSİNDEKİ TIMARLI TÜRK SİPAHİLERİDİR"

Yaycı, konuşmasında Türk dünyasına yönelik birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Tarihten Türk milletini çıkarırsanız tarih de kalmaz" diyen Yaycı, Türk milletinin tarihi serüvenine dikkat çekti. Türkiye'de yaşayan Türk soylulara işaret eden Yaycı, "Onlar burada ticaret yapmak için yaşamıyor, vatan toprağını savunma mücadelesini burada sürdürüyor. Onlar zaten vatan toprağının ilerisindeki tımarlı Türk sipahileridir" dedi. 

"DÜNYANIN EN ONURLU VE GÜÇLÜ MİLLETİ TÜRK MİLLETİDİR"

Öte yandan Rus saldırıları yüzünden can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalı kadın, çocuk ve yaşlıların Türkiye'ye geldiğini anımsatan Yaycı, Ukraynalı erkeklerin onurlu olduklarını her şeye rağmen cephede vatan topraklarını savunduklarını belirtti. Doç. Dr. Yaycı, "Onurlu milletler böyle olur. Dünyanın en onurlu ve güçlü milleti ise Türk milletidir. Başka hangi milletin annesi, evladı şehit düştüğünde 'Vatan sağolsun' der? Ne mutlu Türk'üm diyene! Büyük Atatürk'ün sözüyle Türk, öğün, çalış, güven" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.