SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kırım'daki çileler maalesef 79 yılın ardından hala bitmiş değil

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 79. yıl dönümü dolayısıyla Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "Kırım'da soydaşlarımız haklarını alana kadar, Ukrayna'da bu savaş bitene kadar, bölgedeki işgaller sona erene kadar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü 'eksiksiz ve tam Kırım'ı kapsayacak şekilde' sağlanana kadar biz soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 02:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kırım'daki çileler maalesef 79 yılın ardından hala bitmiş değil

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 79. yıl dönümü dolayısıyla Kırım Haber Ajansına özel açıklamalarda  bulundu. CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Büyük Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 79. yıl dönümünde, Stalin rejiminin zulmüne uğrayarak hayatını kaybeden Kırım Tatarlarını andı.

"KIRIM'DAKİ ÇİLELER MAALESEF 79 YILIN ARDINDAN HALA BİTMİŞ DEĞİL"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, büyük sürgünün yıldönümünde Kırım Haber Ajansına özel verdiği video mesajında şu ifadelere dikkat çekti: 

"Bugün Kırım Tatar Sürgünü'nün 79. yıldönümü. Bu sürgün sırasında hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle, saygıyla anıyoruz. Kırım'daki çileler maalesef 79 yılın ardından hala bitmiş değil. Hem Kırım'da hem Ukrayna'da kabul edilemez bir işgal ve ilhak durumu var. Uluslararası hukuka aykırı bu işgalin, bu ilhakın gerek Kırım'a gerek Ukrayna'ya yönelik bu hukuksuz tavrın bir an önce sona ermesi bizim Türkiye'de, Eskişehir'de ortak dileğimiz. Bu nedenle Kırım'da soydaşlarımız haklarını alana kadar, Ukrayna'da bu savaş bitene kadar, söz konusu işgaller sona erene kadar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü 'eksiksiz ve tam Kırım'ı kapsayacak şekilde' sağlanana kadar biz soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kırım Tatar Sürgünü'nün 79. yıldönümünde, hayatını kaybedenleri bir kez daha anıyor ve önümüzdeki süreçte mutlaka ama mutlaka Kırım'ın ve Kırımdaki soydaşlarımızın yanında olacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.