SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırıkkale'de coşkulu Ertuğrul Gazi'yi anma şenliği

Kırıkkale'de 2 Eylül 2023 tarihinde "29. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği" etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırıkkale'de coşkulu Ertuğrul Gazi'yi anma şenliği

Kırıkkale, "29. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslarası Kültür Şenliği" kapsamında 2 Eylül 2023 tarihinde Türk dünyasına yönelik çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde Karakeçili Kaymakamlığı organizasyonuyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

KIRIKKALE'DE ERTUĞRUL GAZİ ŞENLİKLERİNE YOĞUN KATILIM

Sabahtan akşama kadar beğeniyle takip edilen şenliğe; Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Batı Trakya Türklerini unutulmaz lideri Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Kırıkkale MHP Milletvekili Halil Öztürk, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdür Yardımcısı Cihan Alpsoy, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mehmet Emre Başbuğ, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, Kırıkkale Valiliği İl Müdürleri ile Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya, Aydın, Konya, Eskişehir, Ankara, Isparta ve Kırıkkale'den Yörük Türkmenlerin de dahil olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

ETKİNLİK YOĞUN İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikte Jandarma mehteran gösterisi ve Jandarma helikopter üzüm salkım gösterisi ilgi çekti. Öte yandan; Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonunun atlı okçuluk gösterisi, at üstünde güreş gösterisi, kılıç kalkan gösterisi, Ertuğrul Gazi komutasındaki Türkler ile İznik Rum İmparatorluğu arasındaki savaşın tiyatral gösterisi, Karakucak güreş gösterisi, Eskişehir Anadolu Bacıları "Kahraman Türk Kadınları" tiyatro gösterisi, Ankara Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu gösterisi Kırıkkale sakinlerine büyük bir heyecan yaşattı. 

Geniş katılıma sahne olan program, Türk Halk Müziği sanatçıları Neslihan Yılmaz Ören ve Ali Kınık'ın konseri ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.