SON DAKİKA
Hava Durumu

“Ey Güzel Kırım” konseri Ankara'ya damga vurdu!

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu tarafından Kırım Tatar Milli Bayrak Günü vesilesiyle tertip edilen “Ey Güzel Kırım” özel konseri başkent Ankara'da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Ey Güzel Kırım” konseri Ankara'ya damga vurdu!

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar neticesinde 26 Haziran, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak da kabul ediliyor.

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü vesilesiyle Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu tarafından 27 Haziran 2024 tarihinde saat 20.00’de Ankara Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda, “Ey Güzel Kırım” özel konseri icra edildi. Konsere başta Kırım Tatarları olmak üzere çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

Orkestra şefi Cem Gürdal, konser açılışını Kırım Tatar halkının unutulmaz lideri Numan Çelebicihan'ın yazdığı Kırım Tatar milli marşı “Ant Etkenmen” ile başlattı. Salonu dolduran izleciler hep birlikte ayağa kalkarak, solistlere eşlik etti. Ardından Bayrak Günü'ne ithaf edilen konserde, "On Sekiz May Gecesinde", "Doğğan Yerim / Doğduğum Yerim" , "Ey Güzel Kırım", "Bahçesaray Sokakları" türküleri ve Keman eşliğinde "Tım Tım" dansı gibi bir çok eser icra edildi.

Cem Gürdal'ın şefliğini üstlendiği topluluğun saz, ses sanatçılarının yorumları ve dans gösterileri, izleyicileri büyüledi.

Kırım için tertip edilen özel konser başkent Ankara'ya damga vurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.